Huurders uit hun huis zetten? Liever niet!

Publicatiedatum: 30-06-2020

Huisuitzettingen hebben ingrijpende gevolgen. De materiële en sociaal-maatschappelijke schade is erg groot. Ingrijpen bij dreigende huisuitzettingen is een effectieve manier om dak- en thuisloosheid en andere maatschappelijke problematiek te voorkomen.

Het is regelmatig in het nieuws. Het verzoek aan woningcorporaties om zich in te spannen huisuitzettingen te voorkomen. Woontij staat al langer op het standpunt om huisonttruimingen te voorkomen. Het is onze taak; het huisvesten van mensen met een bescheiden inkomen. Daar zijn ook kwetsbare mensen bij. Wat daarbij belangrijk is, is een goede verstandhouding met onze huurders. Bij problemen met elkaar in gesprek blijven en kijken naar mogelijkheden. Samenwerken aan samen wonen. Met begrip en respect voor de ander. In een gesprek met de betrokken huurder onderzoeken welke problemen moeten worden opgelost om huisuitzetting te voorkomen.

Wat ook belangrijk is dat problemen bij huurders vroegtijdig worden gesignaleerd zodat er op tijd hulp geboden kan worden. Voordat het uit de hand loopt en de problemen groter worden. Daar hebben we andere organisaties bij nodig. Een goede samenwerking met gemeenten, zorginstanties, woonbegeleiders en politie. Gelukkig hebben we die goede samenwerking. Woontij is sinds mei partner in het Convenant Vroeg Erop af Den Helder. Meerdere partijen, één doel. Het voorkomen van problematische schulden van inwoners van Den Helder. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden